Pizza to płaski placek wypiekany z lekko słonego ciasta posmarowanego sosem pomidorowym, z dowolnymi dodatkami, takimi jak wędliny, sery, warzywa, a nawet owoce. Ojczyzną wspomnianego wypieku są oczywiście Włochy. To właśnie tam można zjeść niepowtarzalną pizzę, która uwodzi zarówno zniewalającym aromatem, jak i cudownym smakiem. Wiele osób zadaje sobie pytanie, dlaczego więc - skoro przepis na pizzę jest tak banalny - ta robiona w naszym kraju nie smakuje tak dobrze, jak oryginalny, włoski wypiek?
Diabeł tkwi w szczegółach
Sekret tkwi natomiast w procesie pieczenia, a także w używanej do wyrobu ciasta mące. W końcu mąka do pizzy ma tu nie byle jakie znaczenie. Firma Forno Italia oddaje do Państwa dyspozycji szeroki wybór oryginalnych, włoskich pieców opalanych drewnem. W naszej ofercie znajdują się zarówno piece dedykowane lokalom gastronomicznym, jak i urządzenia dostosowane do potrzeb domów i mieszkań. Ponadto oferujemy duży wybór mąk. Mąka do pizzy jest bowiem podstawą udanego wypieku. Zapraszamy!